Woning isoleren Weelde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Weelde? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel als spouwmuren isoleren of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Weelde. We staan stil bij onderwerpen als HR++ glas en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-weelde-2381

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Weinig geluid in de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieAntwerpen
GemeenteRavels
Postcode2381
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je de meest interessante acties om jullie woning in Weelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Weelde kan erg voordelig (plusminus € 920 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Weelde kost doorgaans €4450. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1180. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. Daarmee bespaar je plusminus €900 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Weelde (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Weelde is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De besparing komt neer op €925 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Weelde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3200)
€615
(€4700)
€940
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€285
(€2550)
€330
(€2750)
Spouwmuur€265
(€1125)
€620
(€2100)
€895
(€3250)
HR++ glas€200
(€2325)
€265
(€4150)
€355
(€5175)
isolatie weelde 2381

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Weelde?

Waarom mijn woning in Weelde isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna check je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Hubo, Big Mat, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Ravels

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ravels meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ravels
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Weelde wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Weelde voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Weelde. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment