Woning isoleren Oelegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oelegem? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. HR++ glas of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Oelegem. Dit gaan om bijvoorbeeld items als de bodem isoleren en de groene lening. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oelegem-2520

 • Structureel lagere energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Groene investering
 • Minder geluid van buiten
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieAntwerpen
GemeenteRanst
Postcode2520
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€173,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind jij de interessantste methodes om jouw woning in Oelegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oelegem kan zeer goedkoop (vanaf € 980 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1825 en het bespaart circa €270 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oelegem kost om en nabij de €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12500. Dit levert op grofweg €900 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we verscheidene alternatieve mogelijkheden. Hierna behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Oelegem (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw woning in Oelegem kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2150 m3. Dat is dus al gauw €1425 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oelegem. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€615
(€7450)
€1170
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€225
(€2500)
€330
(€2950)
Spouwmuur€180
(€1475)
€430
(€1900)
€950
(€3575)
HR++ glas€250
(€2975)
€285
(€3125)
€405
(€4425)
isolatie oelegem 2520

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oelegem?

Waarom zou ik mijn woning in Oelegem isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en dat bespaart tot €235 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Ranst

Mede door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ranst in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ranst
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Oelegem wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oelegem voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oelegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment