Woning isoleren Handzame

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Handzame? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering als bijv. de zolder isoleren of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Handzame. We gaan aan de slag met topics als isolerende kozijnen en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-handzame-8610

 • De energienota gaat omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortemark
Postcode8610
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf zie je de meest populaire stappen om jouw woning in Handzame te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Handzame is interessant (vanaf ongeveer € 760 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €195 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1625 en de besparing loopt op tot €285 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Handzame kost +/- €5650. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Daarmee bespaar je ong. €780 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0kennen we meerdere mogelijke uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Handzame (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Handzame kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. Dat is dus al gauw €925 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Handzame. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4250)
€725
(€6150)
€1010
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€215
(€1850)
€395
(€3550)
Spouwmuur€385
(€1175)
€510
(€2000)
€950
(€3025)
HR++ glas€190
(€2675)
€330
(€4050)
€385
(€5200)
isolatie handzame 8610

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Handzame?

Wat is het voordeel van mijn woning in Handzame isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Mega en Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Kortemark

Door een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kortemark op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortemark
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Middels tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Handzame wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Handzame voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Handzame. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment