Woning isoleren Vladslo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vladslo? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen zoals spouwmuren isoleren en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je nuttige informatie over isolatie Vladslo. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als buisisolatie en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vladslo-8600

 • Interessante terugverdientijd
 • Een aangename leefomgeving
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€173,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest populaire acties om jullie woning in Vladslo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vladslo is goedkoop (vanaf plusminus € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vladslo kost je zo’n €5300. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Daarmee bespaar je ongeveer €790 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we nog meer mogelijke opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Vladslo (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Vladslo is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per jaar. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Vladslo. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3700)
€825
(€4950)
€1210
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€225
(€1700)
€350
(€3450)
Spouwmuur€285
(€850)
€580
(€2050)
€945
(€3025)
HR++ glas€240
(€2325)
€305
(€3625)
€360
(€4750)
isolatie vladslo 8600

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Vladslo?

Waarom zou ik mijn woning in Vladslo isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie of Lampiris, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, dat betekent een winst van 245 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Diksmuide

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Diksmuide in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is evident: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Vladslo wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Vladslo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Vladslo. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment