Woning isoleren Oudekapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oudekapelle? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals de gevel isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Oudekapelle. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de vliering en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-oudekapelle-8600

 • Besparen op energienota
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder vervuiling
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€172,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand vind je de meest rendabele methodes om jullie woning in Oudekapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudekapelle is aantrekkelijk (ongeveer € 900 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De prijzen liggen rond €1850 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oudekapelle kost je zo’n €4850. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het rendement is al snel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Je profiteert van ong. €820 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er meerdere populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Oudekapelle (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Oudekapelle kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. Dat is dus al gauw €900 p/jaar. Hieronder tref je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Oudekapelle. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€705
(€5400)
€1170
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€245
(€2550)
€360
(€2900)
Spouwmuur€190
(€1700)
€480
(€2725)
€855
(€3275)
HR++ glas€235
(€2650)
€280
(€3050)
€430
(€5375)
isolatie oudekapelle 8600

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Oudekapelle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oudekapelle isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Diksmuide

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Diksmuide kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Oudekapelle wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oudekapelle voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Oudekapelle. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment