Woning isoleren Sint-Jacobs-Kapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Jacobs-Kapelle? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen als bijv. isolatie van de spouwmuur of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Sint-Jacobs-Kapelle. We gaan aan de slag met topics als radiatorisolatie en glaswol. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-jacobs-kapelle-8600

 • Minder energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€172,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Sint-Jacobs-Kapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Jacobs-Kapelle is aantrekkelijk (plusminus € 870 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en de winst ligt rond de €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Jacobs-Kapelle kost +/- €5850. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Hiermee bespaar je zo’n €950 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we nog enkele aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Jacobs-Kapelle (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Sint-Jacobs-Kapelle is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Hierna calculeren we de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Jacobs-Kapelle. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€865
(€6850)
€1080
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€235
(€2000)
€345
(€2900)
Spouwmuur€190
(€850)
€510
(€2100)
€850
(€3275)
HR++ glas€190
(€1900)
€280
(€3925)
€405
(€4650)
isolatie sint-jacobs-kapelle 8600

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Jacobs-Kapelle?

Waarom moet ook ik mijn huis in Sint-Jacobs-Kapelle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Dema. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Diksmuide

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Diksmuide in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sint-Jacobs-Kapelle wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Jacobs-Kapelle voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Sint-Jacobs-Kapelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment