Woning isoleren Hoeleden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hoeleden? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Hoeleden. We bespreken items als radiatorfolie en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hoeleden-3471

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een duurzame oplossing
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3471
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Hoeleden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hoeleden is financieel toegankelijk (om en nabij de € 740 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1600 en je bespaart al snel €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hoeleden kost +/- €4700. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. De besparing loopt op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Dit levert op pakweg €970 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er allerlei vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Hoeleden (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Hoeleden kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Hoeleden. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€665
(€4750)
€1140
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€220
(€1700)
€355
(€3150)
Spouwmuur€360
(€1725)
€470
(€2700)
€845
(€3325)
HR++ glas€215
(€2825)
€260
(€4025)
€440
(€4800)
isolatie hoeleden 3471

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hoeleden?

Waarom zou ik mijn huis in Hoeleden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website tref je meer info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Kortenaken

Mede door de huidige premies wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kortenaken op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortenaken
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hoeleden wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Hoeleden voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Hoeleden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment