Woning isoleren Ransberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ransberg? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Ransberg. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de schuur en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ransberg-3470

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Bescherm tegen vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3470
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind jij de meest interessante manieren om jullie woning in Ransberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ransberg is voordeling (om en nabij de € 790 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en de winst ligt rond de €260 p/jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ransberg kost plusminus €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. De besparing loopt op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. De winst is zo’n €810 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ransberg (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Ransberg is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. Dat is dus al gauw €900 per 12 maanden. Op deze website check je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ransberg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4050)
€625
(€5050)
€1040
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€180
(€2200)
€350
(€3050)
Spouwmuur€220
(€925)
€690
(€2600)
€945
(€3400)
HR++ glas€205
(€2050)
€315
(€4075)
€425
(€4875)
isolatie ransberg 3470

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ransberg?

Waarom zou ik mijn huis in Ransberg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Watz of Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en geeft een besparing van €215 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Kortenaken

Via de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kortenaken kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortenaken
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Ransberg wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ransberg voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Ransberg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment