Woning isoleren Waasmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Waasmont? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Waasmont. Denk aan onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-waasmont-3401

 • Besparen op energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Tevens geluidsisolatie
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3401
Gasverbruik22.520 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest populaire methodes om jullie woning in Waasmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waasmont is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €225 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn zo’n €1900 en de potentiële besparing ligt op €230 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Waasmont kost je zo’n €4500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12400. Het rendement is circa €980 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog een aantal populaire opties. In onderstaande tekst vermelden we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Waasmont (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Waasmont kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. Dat is dus al gauw €1475 per jaar. Onderstaand check je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Waasmont. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€585
(€5750)
€1230
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€195
(€2350)
€335
(€3550)
Spouwmuur€180
(€1525)
€470
(€2500)
€860
(€3575)
HR++ glas€230
(€2800)
€325
(€3100)
€390
(€4700)
isolatie waasmont 3401

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Waasmont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Waasmont isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €315, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Landen

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Landen meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Waasmont wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Waasmont voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Waasmont. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment