Woning isoleren Dormaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Dormaal? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals triple glas of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je waardevolle informatie over isolatie Dormaal. Je kunt denken aan zaken als de spouw isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-dormaal-3440

 • Minder energielasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Zet het milieu op 1
 • Minder ongedierte
 • Een hoger energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€170,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Dormaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dormaal is betaalbaar (vanaf € 780 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Dormaal kost doorgaans €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12800. Dit levert op om en nabij €780 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer vaak toegepaste vormen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Dormaal (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Dormaal is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Dormaal. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€865
(€5400)
€910
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€275
(€1700)
€400
(€3500)
Spouwmuur€335
(€850)
€510
(€2050)
€945
(€3300)
HR++ glas€225
(€2025)
€310
(€4100)
€400
(€4475)
isolatie dormaal 3440

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Dormaal?

Waarom zou ik mijn huis in Dormaal isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225, dat betekent een winst van 305 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Zoutleeuw

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zoutleeuw voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zoutleeuw
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Dormaal wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dormaal voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Dormaal. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment