Woning isoleren Neerlanden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Neerlanden? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen als triple glas en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Neerlanden. Je kunt denken aan thema’s als verwarmingsbuizen isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-neerlanden-3404

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Snel te plaatsen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3404
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de populairste methodes om jouw woning in Neerlanden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Neerlanden is interessant (ongeveer € 820 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Neerlanden kost ongeveer €5150. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het voordeel is circa €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog meer mogelijke alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Neerlanden (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Neerlanden kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat is dus al gauw €1400 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Neerlanden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€865
(€5850)
€1040
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€220
(€2200)
€360
(€3450)
Spouwmuur€370
(€1625)
€520
(€2500)
€805
(€3500)
HR++ glas€200
(€2050)
€295
(€3150)
€370
(€5350)
isolatie neerlanden 3404

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Neerlanden?

Waarom zou ik mijn woning in Neerlanden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, dat betekent een winst van 330 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Brico, Dema, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Landen

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Landen in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Neerlanden wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Neerlanden voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Neerlanden. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment