Woning isoleren Rumsdorp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rumsdorp? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna check je diverse informatie over isolatie Rumsdorp. Je leest uitvoerig over thema’s als vloerisolatie en purschuim. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-rumsdorp-3400

 • Snel terugverdiend
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor klein en groot budget
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gasverbruik22.500 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€169,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref je de meest rendabele methodes om een woning in Rumsdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rumsdorp is voordeling (vanaf plusminus € 840 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €255 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1750 en de besparing loopt op tot €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rumsdorp kost zo’n €5750. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Hiermee bespaar je om en nabij €960 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rumsdorp (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Rumsdorp is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat is dus al gauw €1200 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be vind je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rumsdorp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€805
(€5900)
€1070
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€250
(€1850)
€315
(€2900)
Spouwmuur€270
(€800)
€490
(€2425)
€905
(€3575)
HR++ glas€205
(€2775)
€305
(€3150)
€450
(€5150)
isolatie rumsdorp 3400

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Rumsdorp?

Waarom zou ik mijn woning in Rumsdorp isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en dat bespaart tot €330 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Landen

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Landen in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Rumsdorp wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Rumsdorp voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Rumsdorp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment