Woning isoleren Rummen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rummen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals de kruipruimte isoleren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Rummen. Je komt meer te weten over items als binnenmuren isoleren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-rummen-3454

 • Elke maand besparen op energie
 • Einde van vochtproblemen
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGeetbets
Postcode3454
Gasverbruik22.630 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Rummen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rummen is voordeling (gemiddeld zo’n € 730 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rummen kost ongeveer €5450. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13000. De winst is ong. €890 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we verscheidene mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Rummen (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Rummen is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 p/jaar. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Rummen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€745
(€4800)
€1150
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€200
(€1950)
€345
(€2700)
Spouwmuur€285
(€850)
€630
(€2650)
€945
(€3550)
HR++ glas€195
(€2625)
€335
(€3550)
€440
(€5350)
isolatie rummen 3454

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Rummen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Rummen isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en dat bespaart tot €220 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Geetbets

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Geetbets kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geetbets
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Rummen wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rummen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Rummen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment