Woning isoleren Helen-Bos

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Helen-Bos? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Helen-Bos. Denk aan zaken als schuimstrips en thermische bruggen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-helen-bos-3440

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gasverbruik22.610 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€170,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Helen-Bos te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Helen-Bos is betaalbaar beginnend bij € 730 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en de winst ligt rond de €220, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Helen-Bos kost plusminus €5150. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Dit levert op circa €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we meerdere populaire uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Helen-Bos (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Helen-Bos is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2475 m3. Dat komt neer op €1050 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Helen-Bos. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€785
(€6900)
€1060
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€275
(€1900)
€330
(€3050)
Spouwmuur€240
(€1125)
€580
(€2125)
€780
(€3500)
HR++ glas€190
(€2100)
€290
(€3350)
€420
(€4975)
isolatie helen-bos 3440

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Helen-Bos?

Waarom zou ik mijn woning in Helen-Bos isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en dat bespaart tot €315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand vind je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Zoutleeuw

Door de ondersteuning van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zoutleeuw voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zoutleeuw
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Helen-Bos wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Helen-Bos voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Helen-Bos. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment