Woning isoleren Westkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westkerke? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Westkerke. We gaan aan de slag met topics als isolatie van buitenmuren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-westkerke-8460

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan snel aangebracht worden
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
Postcode8460
Gasverbruik21.970 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€172,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check jij de meest toegepaste methodes om je woning in Westkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Westkerke is goedkoop (gemiddeld zo’n € 740 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €220 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1600 en de winst ligt rond de €220, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, folie, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Westkerke kost zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13100. Hiermee bespaar je plusminus €970 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder behandelen we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Westkerke (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Westkerke is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per jaar. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Westkerke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3550)
€825
(€7150)
€1040
(€9250)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€215
(€2500)
€355
(€2900)
Spouwmuur€390
(€1075)
€660
(€2750)
€800
(€3425)
HR++ glas€215
(€2050)
€320
(€3050)
€365
(€4675)
isolatie westkerke 8460

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Westkerke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Westkerke isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, waarbij u een besparing realiseert van €210 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Oudenburg

Met hulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oudenburg kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenburg
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Westkerke wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Westkerke voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Westkerke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment