Woning isoleren Ettelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ettelgem? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen zoals de zolder isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Ettelgem. We zoomen in op onderwerpen als de gevel isoleren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ettelgem-8460

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
Postcode8460
Gasverbruik21.950 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest populaire stappen om jouw woning in Ettelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ettelgem is voordeling (gemiddeld zo’n € 970 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ettelgem kost zo’n €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Dit levert op om en nabij €890 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog een aantal aantrekkelijke vormen. Hierna bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Ettelgem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Ettelgem is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Ettelgem. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3150)
€855
(€6450)
€1220
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€170
(€2300)
€395
(€3550)
Spouwmuur€280
(€1450)
€440
(€2625)
€810
(€3100)
HR++ glas€195
(€2750)
€320
(€4000)
€385
(€4575)
isolatie ettelgem 8460

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ettelgem?

Waarom zou ik mijn woning in Ettelgem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Mega en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en dat levert gemiddeld op €210 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Oudenburg

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oudenburg in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenburg
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Ettelgem wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Ettelgem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Ettelgem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment