Woning isoleren Rupelmonde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rupelmonde? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Rupelmonde. We gaan aan de slag met zaken als warmtereflecterende folie en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-rupelmonde-9150

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Minder geluid van buiten
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruibeke
Postcode9150
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik3502,64188614385 kWh
Gemiddelde energierekening€177,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest interessante manieren om jullie woning in Rupelmonde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rupelmonde is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 810 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en je bespaart al snel €225 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rupelmonde kost gemiddeld €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Hiermee bespaar je zo’n €840, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er nog een aantal rendabele opties. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rupelmonde (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Rupelmonde is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per 12 maanden. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Rupelmonde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€675
(€4650)
€1020
(€9250)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€235
(€2500)
€330
(€3000)
Spouwmuur€305
(€1050)
€700
(€2075)
€900
(€3150)
HR++ glas€240
(€2900)
€315
(€3200)
€440
(€4525)
isolatie rupelmonde 9150

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Rupelmonde?

Wat is het voordeel van mijn woning in Rupelmonde isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en geeft een besparing van €245 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Kruibeke

Door een speciale premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kruibeke op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruibeke
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Rupelmonde wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rupelmonde voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rupelmonde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment