Woning isoleren Kruibeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kruibeke? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van de gevel of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je belangrijke informatie over isolatie Kruibeke. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de schuur en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kruibeke-9150

 • Veel geld besparen
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Reductie geluid
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruibeke
Postcode9150
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€168,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest interessante manieren om je woning in Kruibeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kruibeke kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 800 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €235 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1850 en de winst ligt rond de €260 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kruibeke kost gemiddeld €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het rendement is al snel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Het voordeel is pakweg €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we allerlei rendabele alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Kruibeke (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Kruibeke is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiespecialist in Kruibeke. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3700)
€735
(€6500)
€940
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€210
(€1900)
€375
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1725)
€660
(€2400)
€845
(€3000)
HR++ glas€240
(€1975)
€330
(€3150)
€440
(€4675)
isolatie kruibeke 9150

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Kruibeke?

Waarom juist nu mijn huis in Kruibeke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Watz en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250, dat betekent een winst van 230 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Kruibeke

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kruibeke meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kruibeke
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Kruibeke wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Kruibeke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Kruibeke. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment