Woning isoleren Zeveneken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zeveneken? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als bijv. je spouwmuur isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Zeveneken. Je kunt denken aan items als de buitengevel isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-zeveneken-9080

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode9080
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik3497,64318824979 kWh
Gemiddelde energierekening€177,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand lees jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Zeveneken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zeveneken is voordeling (ongeveer € 730 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1850 en het bespaart circa €210 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, folie, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zeveneken kost om en nabij de €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Het rendement is al snel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het rendement is ongeveer €850 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog een aantal interessante mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Zeveneken (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van woning/huis in Zeveneken is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. Dat is dus al gauw €925 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Zeveneken. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€685
(€6000)
€1230
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€280
(€1700)
€300
(€3300)
Spouwmuur€300
(€1750)
€550
(€2375)
€945
(€3675)
HR++ glas€190
(€2550)
€280
(€3150)
€365
(€4800)
isolatie zeveneken 9080

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zeveneken?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zeveneken isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en dat levert gemiddeld op €270 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse acties als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Lochristi

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lochristi voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lochristi
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Zeveneken wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zeveneken voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Zeveneken. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment