Woning isoleren Oudenburg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oudenburg? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals vloerisolatie of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Oudenburg. We zoomen in op thema’s als isolatie van de kruipruimte en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oudenburg-8460

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Je kunt klein beginnen
 • Toekomstbestendig

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
Postcode8460
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website achterhaal je de meest interessante toepassingen om je woning in Oudenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oudenburg is goedkoop (rond de € 950 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1925 en het bespaart circa €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oudenburg kost zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Je profiteert van circa €780 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we diverse vaak toegepaste alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oudenburg (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Oudenburg is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. Dat komt neer op €1050 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Oudenburg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€795
(€6600)
€1060
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€225
(€2100)
€375
(€3350)
Spouwmuur€375
(€1575)
€650
(€2800)
€880
(€3150)
HR++ glas€235
(€1925)
€340
(€4150)
€385
(€4950)
isolatie oudenburg 8460

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Oudenburg?

Waarom zou ik mijn woning in Oudenburg isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en besparen tot €205 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Oudenburg

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Oudenburg voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Oudenburg
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Oudenburg wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oudenburg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Oudenburg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment