Woning isoleren Gistel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gistel? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als dakisolatie of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je belangrijke informatie over isolatie Gistel. We zoomen in op topics als triple glas en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gistel-8470

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode8470
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk je de meest rendabele manieren om jouw woning in Gistel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gistel is voordeling (rond de € 760 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1925 en het bespaart circa €250 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gistel kost zo’n €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Je profiteert van circa €840 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er allerlei rendabele vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Gistel (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Gistel kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De besparing komt neer op €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gistel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€875
(€6300)
€1160
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€200
(€2600)
€335
(€2900)
Spouwmuur€285
(€1125)
€500
(€1925)
€890
(€3550)
HR++ glas€240
(€2950)
€295
(€3725)
€425
(€5250)
isolatie gistel 8470

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gistel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gistel isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Luminus of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en geeft een besparing van €230 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Gistel

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gistel op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gistel
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Gistel wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gistel voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Gistel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment