Woning isoleren Kalken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kalken? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering als de schuur isoleren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Kalken. We staan stil bij vraagstukken over HR++ glas en steenwol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kalken-9270

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLaarne
Postcode9270
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik3508,89025851143 kWh
Gemiddelde energierekening€178,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de meest interessante acties om een woning in Kalken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kalken is aantrekkelijk (vanaf € 900 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €1825 en de potentiële besparing ligt op €190 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kalken kost doorgaans €5850. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Het rendement is al snel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12800. Het rendement is plusminus €860 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er nog een aantal interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kalken (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Kalken kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kalken. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€795
(€5050)
€1110
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€285
(€1950)
€370
(€3250)
Spouwmuur€375
(€1725)
€500
(€2375)
€900
(€3550)
HR++ glas€230
(€1900)
€260
(€4025)
€380
(€5150)
isolatie kalken 9270

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Kalken?

Waarom zou ik mijn huis in Kalken isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Laarne

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Laarne op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Laarne
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Kalken wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Kalken voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Kalken. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment