Woning isoleren Laarne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Laarne? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van enkele acties zoals dubbel glas of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je handige informatie over isolatie Laarne. Je leest uitvoerig over topics als vloerisolatie en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-laarne-9270

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLaarne
Postcode9270
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€163,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna ontdek je de interessantste methodes om jouw woning in Laarne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Laarne is interessant (vanaf ongeveer € 940 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Laarne kost je zo’n €5400. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Daarmee bespaar je ong. €830 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we verschillende alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Laarne (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Laarne is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Laarne. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3800)
€815
(€5750)
€1060
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€175
(€1900)
€305
(€3200)
Spouwmuur€345
(€1100)
€550
(€2475)
€845
(€3350)
HR++ glas€190
(€2025)
€285
(€3950)
€365
(€4775)
isolatie laarne 9270

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Laarne?

Waarom mijn woning in Laarne isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Essent en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650, dat betekent een winst van 255 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Laarne

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Laarne op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Laarne
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Laarne wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Laarne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Laarne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment