Woning isoleren Schellebelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Schellebelle? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met waardevolle informatie over isolatie Schellebelle. We staan stil bij thema’s als tochtstrips of tochtbanden en spuitisolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-schellebelle-9260

 • Significant lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWichelen
Postcode9260
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik3508,26542127467 kWh
Gemiddelde energierekening€178,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Schellebelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schellebelle is goedkoop (al vanaf +/- € 960 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €250, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Schellebelle kost doorgaans €5450. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Het rendement is al snel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12700. Het voordeel is plusminus €880 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Schellebelle (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Schellebelle kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De besparing komt neer op €825 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Schellebelle. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€855
(€6550)
€1240
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€280
(€2300)
€395
(€2900)
Spouwmuur€290
(€725)
€680
(€2775)
€895
(€3650)
HR++ glas€245
(€1975)
€275
(€3900)
€445
(€5000)
isolatie schellebelle 9260

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Schellebelle?

Waarom mijn woning in Schellebelle isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Wichelen

Met hulp van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Wichelen voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wichelen
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Schellebelle wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Schellebelle voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Schellebelle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment