Woning isoleren Moerzeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Moerzeke? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je handige informatie over isolatie Moerzeke. Dit kan gaan om vraagstukken over tochtwering en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-moerzeke-9220

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHamme
Postcode9220
Gasverbruik23.900 kWh
Stroomverbruik3507,01574680116 kWh
Gemiddelde energierekening€178,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop ontdek jij de meest interessante stappen om een woning in Moerzeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Moerzeke kan erg voordelig (al vanaf +/- € 920 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1725 en het bespaart circa €215 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Moerzeke kost om en nabij de €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12200. Het voordeel is pakweg €840, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we nog meer interessante opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Moerzeke (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Moerzeke is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website check je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Moerzeke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4150)
€845
(€6700)
€990
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€215
(€2350)
€315
(€2850)
Spouwmuur€245
(€1125)
€590
(€2625)
€880
(€3475)
HR++ glas€240
(€2200)
€285
(€4300)
€405
(€5400)
isolatie moerzeke 9220

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Moerzeke?

Waarom juist nu mijn huis in Moerzeke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, dat betekent een winst van 255 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Hamme

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hamme aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hamme
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Moerzeke wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Moerzeke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Moerzeke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment