Woning isoleren Landen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Landen? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel als je dak isoleren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Landen. Je komt meer te weten over vraagstukken over radiatorisolatie en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-landen-3400

 • Lagere energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€167,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand lees jij de meest rendabele stappen om je woning in Landen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Landen is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 800 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €230, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Landen kost gemiddeld €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11200. Dit levert op om en nabij €790 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er verschillende mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Landen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Landen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Landen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€805
(€6850)
€1240
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€265
(€1800)
€315
(€3150)
Spouwmuur€345
(€800)
€730
(€2475)
€845
(€3025)
HR++ glas€235
(€1900)
€265
(€3700)
€420
(€4500)
isolatie landen 3400

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Landen?

Waarom zou ik mijn huis in Landen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400, waarbij u een besparing realiseert van €225 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Landen

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Landen aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Landen wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Landen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Landen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment