Woning isoleren Houwaart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Houwaart? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals de kruipruimte isoleren en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Houwaart. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-houwaart-3390

 • Supersnel terugverdient
 • Minder tocht in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Brandbeschermend
 • Toekomstbestendig

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3390
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€167,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest rendabele methodes om een woning in Houwaart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Houwaart kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 990 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen bedragen zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Houwaart kost je zo’n €4550. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13000. De winst is plusminus €870 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we meerdere rendabele opties. Hieronder behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Houwaart (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw woning in Houwaart is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Houwaart. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4250)
€735
(€6500)
€1130
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€190
(€1700)
€380
(€3600)
Spouwmuur€365
(€1525)
€560
(€2500)
€790
(€3300)
HR++ glas€200
(€2975)
€260
(€4225)
€360
(€4525)
isolatie houwaart 3390

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Houwaart?

Waarom mijn woning in Houwaart isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100 en dat bespaart tot €250 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Tielt-Winge

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Tielt-Winge aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Tielt-Winge
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Houwaart wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Houwaart voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Houwaart. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment