Woning isoleren Walsbets

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Walsbets? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen als bijv. vloerisolatie of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Walsbets. We zoomen in op onderwerpen als isolerende raamfolie en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-walsbets-3401

 • Lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Dempt het geluid
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3401
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€169,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Walsbets te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Walsbets is goed te betalen beginnend bij € 740 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Walsbets kost zo’n €5100. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het rendement is pakweg €930 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Walsbets (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Walsbets is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Walsbets. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€785
(€6900)
€1130
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€280
(€1800)
€390
(€2900)
Spouwmuur€390
(€900)
€680
(€2350)
€935
(€3375)
HR++ glas€205
(€2550)
€315
(€3575)
€365
(€5000)
isolatie walsbets 3401

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Walsbets?

Wat is het voordeel van mijn woning in Walsbets isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €245, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Landen

Mede door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Landen voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Walsbets wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Walsbets voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Walsbets. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment