Woning isoleren Overwinden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Overwinden? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Overwinden. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-overwinden-3400

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind jij de meest populaire acties om je woning in Overwinden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Overwinden is goed te betalen (rond de € 990 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €235 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Overwinden kost doorgaans €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1080. De besparing loopt op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Je profiteert van pakweg €760 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog meer populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Overwinden (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een duurzame wereld? Isoleren van een huis in Overwinden is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Overwinden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3300)
€725
(€7300)
€1040
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€250
(€2250)
€395
(€3500)
Spouwmuur€360
(€1075)
€650
(€1900)
€790
(€3550)
HR++ glas€245
(€2950)
€270
(€3725)
€445
(€5275)
isolatie overwinden 3400

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Overwinden?

Waarom mijn woning in Overwinden isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Mega en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3650 en dat bespaart tot €340 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Landen

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Landen voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Overwinden wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Overwinden voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Overwinden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment