Woning isoleren Tielt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tielt? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Tielt. We bespreken vraagstukken over spouwmuren isoleren en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-tielt-3390

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTielt-Winge
Postcode3390
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Tielt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tielt is betaalbaar (rond de € 720 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1700 en het resultaat is zo’n €195 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tielt kost gemiddeld €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €950. Het rendement is al snel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Je profiteert van plusminus €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we nog meer mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tielt (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Tielt is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Tielt. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€835
(€4600)
€1240
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€180
(€2600)
€380
(€3350)
Spouwmuur€310
(€750)
€510
(€2700)
€890
(€3275)
HR++ glas€210
(€2050)
€260
(€4250)
€390
(€4800)
isolatie tielt 3390

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tielt?

Waarom zou ik mijn woning in Tielt isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Watz of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825 en dat levert gemiddeld op €245, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide acties als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Tielt-Winge

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tielt-Winge aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tielt-Winge
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Tielt wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tielt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Tielt. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment