Woning isoleren Laar

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Laar? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Laar. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de schuur en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-laar-3400

 • Veel geld besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop check jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Laar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Laar kan erg voordelig (vanaf € 850 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Laar kost je zo’n €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is zo’n €890 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Laar (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Laar is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat is dus al gauw €1225 (jaarlijks). Onderstaand calculeren we de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Laar. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4150)
€885
(€6800)
€1140
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€220
(€1600)
€385
(€3050)
Spouwmuur€310
(€1625)
€560
(€2225)
€935
(€3450)
HR++ glas€245
(€1900)
€310
(€3500)
€360
(€4775)
isolatie laar 3400

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Laar?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Laar isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, waarbij u een besparing realiseert van €310 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Landen

Dankzij de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Landen aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Landen
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Laar wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Laar voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Laar. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment