Woning isoleren Lendelede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lendelede? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals binnenmuren isoleren en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Lendelede. We bespreken items als plat dak isoleren en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lendelede-8860

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLendelede
Postcode8860
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€165,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest populaire stappen om een woning in Lendelede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lendelede is betaalbaar (om en nabij de € 900 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €200 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lendelede kost doorgaans €5250. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Hiermee bespaar je pakweg €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast kennen we meerdere interessante mogelijkheden. Hierna behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lendelede (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Lendelede is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2900 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar. Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Lendelede. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€855
(€6150)
€1220
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€225
(€2300)
€300
(€3300)
Spouwmuur€295
(€1050)
€500
(€2300)
€815
(€3475)
HR++ glas€215
(€2575)
€295
(€4025)
€380
(€4600)
isolatie lendelede 8860

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lendelede?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lendelede isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Luminus of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775 en dat levert gemiddeld op €285 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Lendelede

Via de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lendelede in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lendelede
Het is evident: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Lendelede wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Lendelede voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Lendelede. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment