Woning isoleren Staden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Staden? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als bodemisolatie en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Staden. Dit kan gaan om thema’s als schuimstrips en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-staden-8840

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Stiller in de woning
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteStaden
Postcode8840
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check je de meest populaire methodes om jouw woning in Staden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Staden is goedkoop (gemiddeld zo’n € 920 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Staden kost doorgaans €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €990. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Daarmee bespaar je plusminus €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Staden (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Staden kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Hieronder check je de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Staden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3800)
€825
(€7200)
€1090
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€275
(€2500)
€380
(€2750)
Spouwmuur€210
(€1100)
€540
(€2050)
€920
(€3550)
HR++ glas€220
(€2150)
€270
(€3125)
€410
(€5375)
isolatie staden 8840

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Staden?

Waarom juist nu mijn huis in Staden isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025, waarbij u een besparing realiseert van €295 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home, Dema. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Staden

Dankzij een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Staden voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Staden
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Staden wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Staden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Staden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment