Woning isoleren Ardooie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ardooie? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals isolatie van schuine dak of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Ardooie. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de buitengevel en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ardooie-8850

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteArdooie
Postcode8850
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€165,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Ardooie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ardooie kan erg voordelig (rond de € 860 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ardooie kost plusminus €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Dit levert op ong. €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ardooie (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Ardooie kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ardooie. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€885
(€5350)
€1190
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€205
(€2050)
€300
(€3250)
Spouwmuur€285
(€1600)
€600
(€2075)
€920
(€3050)
HR++ glas€205
(€2425)
€270
(€3725)
€355
(€4425)
isolatie ardooie 8850

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ardooie?

Waarom zou ik mijn woning in Ardooie isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Ardooie

Met behulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ardooie in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ardooie
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij onderstaande tips kom je met een isolatieplan Ardooie wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ardooie voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Ardooie. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment