Woning isoleren Cambron-Saint-Vincent

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Cambron-Saint-Vincent? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals triple glas of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Cambron-Saint-Vincent. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals spouwmuurisolatie en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-cambron-saint-vincent-7870

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimale leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteLens
Postcode7870
Gasverbruik23.120 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€171,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Cambron-Saint-Vincent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Cambron-Saint-Vincent kan erg voordelig (vanaf € 990 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €240, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Cambron-Saint-Vincent kost +/- €4450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Het rendement is plusminus €840 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er diverse interessante opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Cambron-Saint-Vincent (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van de woning in Cambron-Saint-Vincent is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Cambron-Saint-Vincent. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€705
(€5600)
€1240
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€275
(€2350)
€395
(€3000)
Spouwmuur€230
(€1200)
€450
(€2100)
€950
(€3300)
HR++ glas€230
(€2150)
€330
(€3350)
€360
(€4525)
isolatie cambron-saint-vincent 7870

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Cambron-Saint-Vincent?

Waarom juist nu mijn huis in Cambron-Saint-Vincent isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Lens

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lens in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lens
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Cambron-Saint-Vincent wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Cambron-Saint-Vincent voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Cambron-Saint-Vincent. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment