Woning isoleren Fouleng

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Fouleng? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als gevelisolatie of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je belangrijke informatie over isolatie Fouleng. We zoomen in op vraagstukken over spouwmuurisolatie en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-fouleng-7830

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Je kunt klein beginnen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode7830
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€176,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Verderop lees jij de meest populaire acties om jullie woning in Fouleng te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Fouleng kan erg voordelig (om en nabij de € 820 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €230 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Fouleng kost zo’n €5300. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het voordeel is pakweg €850 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Fouleng (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Fouleng kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Fouleng. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3700)
€715
(€4950)
€1110
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€210
(€1800)
€305
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1650)
€580
(€2775)
€890
(€3475)
HR++ glas€235
(€2750)
€285
(€3900)
€430
(€5025)
isolatie fouleng 7830

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Fouleng?

Waarom moet ook ik mijn huis in Fouleng isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250, dat betekent een winst van 345, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Brico, Handy Home, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Silly

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Silly aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Silly
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Fouleng wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Fouleng voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Fouleng. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment