Woning isoleren Ollignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ollignies? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Ollignies. We gaan aan de slag met items als je dak isoleren en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ollignies-7866

 • Lagere maandlasten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook geluidsdicht
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode7866
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€171,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand bekijk je de interessantste toepassingen om jouw woning in Ollignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ollignies is betaalbaar (vanaf zo’n € 940 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ollignies kost gemiddeld €4800. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. De besparing loopt op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het rendement is pakweg €990 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Ollignies (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Ollignies is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. Dat komt neer op €875 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ollignies. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3100)
€865
(€6050)
€1200
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€215
(€1550)
€320
(€3250)
Spouwmuur€235
(€850)
€580
(€2000)
€880
(€3425)
HR++ glas€215
(€2225)
€290
(€3450)
€370
(€4750)
isolatie ollignies 7866

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ollignies?

Waarom juist nu mijn huis in Ollignies isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Gamma, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Lessines

Door gebruik te maken van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Lessines voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lessines
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ollignies wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ollignies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Ollignies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment