Woning isoleren Deux-Acren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Deux-Acren? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van binnenmuren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Deux-Acren. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de binnengevel en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-deux-acren-7864

 • Een fors lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Hogere woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode7864
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€171,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand zie je de meest populaire acties om je woning in Deux-Acren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Deux-Acren is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1950 en de besparing loopt op tot €235, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Deux-Acren kost zo’n €5750. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het rendement is al snel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Daarmee bespaar je ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele alternatieve uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Deux-Acren (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Deux-Acren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. Dat is dus al gauw €1250 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Deux-Acren. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4300)
€815
(€4750)
€980
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€275
(€2500)
€325
(€3150)
Spouwmuur€335
(€1075)
€630
(€2325)
€815
(€3175)
HR++ glas€215
(€2725)
€310
(€4050)
€405
(€5125)
isolatie deux-acren 7864

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Deux-Acren?

Waarom zou ik mijn huis in Deux-Acren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als OCTA+ en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en dat bespaart tot €200 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder vind je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Lessines

Dankzij de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Lessines in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lessines
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Deux-Acren wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Deux-Acren voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Deux-Acren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment