Woning isoleren Villers-Perwin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Villers-Perwin? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen als isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Villers-Perwin. Je leest uitvoerig over zaken als de zolder isoleren en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-villers-perwin-6210

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Voor iedere portemonnee
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode6210
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€179,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref jij de populairste toepassingen om een woning in Villers-Perwin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Villers-Perwin is aantrekkelijk (al vanaf € 750 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €255 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1650 en het bespaart circa €270 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Villers-Perwin kost plusminus €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. De besparing loopt op tot €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12900. Je profiteert van ong. €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we nog meer rendabele opties. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villers-Perwin (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Villers-Perwin is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Villers-Perwin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€585
(€7050)
€1100
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€225
(€2650)
€335
(€2900)
Spouwmuur€300
(€950)
€570
(€2700)
€780
(€3350)
HR++ glas€240
(€2900)
€290
(€3500)
€400
(€4550)
isolatie villers-perwin 6210

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Villers-Perwin?

Waarom zou ik mijn huis in Villers-Perwin isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en geeft een besparing van €290 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Les Bons Villers

Mede door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Les Bons Villers voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Les Bons Villers
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder creëer je een isolatieplan Villers-Perwin wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Villers-Perwin voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Villers-Perwin. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment