Woning isoleren Souvret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Souvret? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen zoals tussenwanden isoleren of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Souvret. Bijvoorbeeld topics als de gevel isoleren en glaswol. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-souvret-6182

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Aangenamer wonen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Tevens geluidsisolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteCourcelles
Postcode6182
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€178,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek jij de populairste methodes om je woning in Souvret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Souvret is interessant (vanaf plusminus € 910 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen liggen rond €1625 en de winst ligt rond de €245 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, folie, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Souvret kost +/- €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1120. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Daarmee bespaar je plusminus €830 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verscheidene populaire alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Souvret (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Souvret is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Souvret. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€655
(€7000)
€1050
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€195
(€1600)
€350
(€3350)
Spouwmuur€210
(€1525)
€750
(€2750)
€805
(€3500)
HR++ glas€210
(€2825)
€305
(€3750)
€450
(€5300)
isolatie souvret 6182

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Souvret?

Waarom mijn woning in Souvret isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en dat levert gemiddeld op €235 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Courcelles

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Courcelles op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Courcelles
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Souvret wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Souvret voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Souvret. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een lekker warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment