Woning isoleren Frasnes-Lez-Gosselies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Frasnes-Lez-Gosselies? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met enkele acties als isolatie van platte dak of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Frasnes-Lez-Gosselies. We zoomen in op onderwerpen als radiatorisolatie en warmtelekken. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-frasnes-lez-gosselies-6210

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode6210
Gasverbruik23.870 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Frasnes-Lez-Gosselies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Frasnes-Lez-Gosselies is goedkoop (ongeveer € 760 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Frasnes-Lez-Gosselies kost ongeveer €5700. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Dit levert op plusminus €800, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we verscheidene rendabele werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Frasnes-Lez-Gosselies (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Frasnes-Lez-Gosselies is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Frasnes-Lez-Gosselies. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4350)
€615
(€6950)
€1080
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€180
(€2450)
€355
(€3600)
Spouwmuur€280
(€775)
€590
(€2775)
€795
(€3150)
HR++ glas€200
(€2550)
€300
(€3475)
€450
(€4875)
isolatie frasnes-lez-gosselies 6210

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Frasnes-Lez-Gosselies?

Waarom mijn woning in Frasnes-Lez-Gosselies isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Watz of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Les Bons Villers

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Les Bons Villers kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Les Bons Villers
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips creëer je een isolatieplan Frasnes-Lez-Gosselies wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Frasnes-Lez-Gosselies voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Frasnes-Lez-Gosselies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment