Woning isoleren Les Bons Villers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Les Bons Villers? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen als spouwmuurisolatie of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Les Bons Villers. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van deuren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-les-bons-villers-6210

 • Flinke besparing
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode6210
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€177,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Les Bons Villers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Les Bons Villers is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 860 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1700 en de potentiële besparing ligt op €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Les Bons Villers kost om en nabij de €5850. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Het rendement is al snel €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11300. De winst is plusminus €890 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog een aantal populaire alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Les Bons Villers (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Les Bons Villers is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. Dat is dus al gauw €1475 (jaarlijks). Hierna ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Les Bons Villers. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4000)
€615
(€5750)
€1080
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€210
(€2000)
€380
(€3300)
Spouwmuur€325
(€1450)
€720
(€2575)
€925
(€3400)
HR++ glas€200
(€2950)
€310
(€3650)
€435
(€5075)
isolatie les-bons-villers 6210

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Les Bons Villers?

Waarom zou ik mijn huis in Les Bons Villers isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Les Bons Villers

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Les Bons Villers in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Les Bons Villers
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Les Bons Villers wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Via een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Les Bons Villers voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Les Bons Villers. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment