Woning isoleren Forchies-La-Marche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Forchies-La-Marche? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering als binnenmuren isoleren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Forchies-La-Marche. Dit kan gaan om topics als radiatorfolie aanbrengen en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-forchies-la-marche-6141

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteFontaine-L’Evêque
Postcode6141
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€177,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand ontdek jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Forchies-La-Marche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Forchies-La-Marche is interessant (gemiddeld zo’n € 960 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1700 en het resultaat is zo’n €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Forchies-La-Marche kost +/- €5750. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Het rendement is om en nabij €780, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we verscheidene rendabele alternatieven. In het volgende overzicht vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Forchies-La-Marche (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Forchies-La-Marche is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per jaar. Hieronder check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Forchies-La-Marche. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3100)
€805
(€4500)
€1010
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€210
(€1800)
€355
(€3250)
Spouwmuur€350
(€1100)
€460
(€2350)
€790
(€3050)
HR++ glas€225
(€2825)
€340
(€4275)
€415
(€4725)
isolatie forchies-la-marche 6141

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Forchies-La-Marche?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Forchies-La-Marche isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125, dat betekent een winst van 335 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Fontaine-L’Evêque

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Fontaine-L’Evêque aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fontaine-L’Evêque
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Forchies-La-Marche wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Forchies-La-Marche voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Forchies-La-Marche. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment