Woning isoleren Wannebecq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wannebecq? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een investering als bijv. isolatie van de spouw en warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Wannebecq. Je kunt denken aan thema’s als tussenwanden isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wannebecq-7861

 • Supersnel terugverdient
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder CO-2 belasting
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode7861
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€170,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Wannebecq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wannebecq kan erg voordelig (al vanaf € 800 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per 12 maanden (kosten december 2023).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1675 en de winst ligt rond de €280 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wannebecq kost om en nabij de €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Je profiteert van grofweg €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er verschillende interessante uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Wannebecq (december 2023)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Wannebecq kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wannebecq. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3050)
€605
(€5100)
€1200
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€180
(€2150)
€350
(€3400)
Spouwmuur€240
(€925)
€510
(€2450)
€825
(€3325)
HR++ glas€250
(€2525)
€325
(€3425)
€440
(€4475)
isolatie wannebecq 7861

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Wannebecq?

Wat is het voordeel van mijn woning in Wannebecq isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775, waarbij u een besparing realiseert van €280 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Lessines

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lessines aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Lessines
Het is simpel: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Wannebecq wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wannebecq voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Wannebecq. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment