Woning isoleren Thoricourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Thoricourt? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Thoricourt. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van verwarmingsbuizen en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-thoricourt-7830

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode7830
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€170,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf bekijk jij de populairste werkzaamheden om je woning in Thoricourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Thoricourt is betaalbaar (vanaf plusminus € 730 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1700 en de winst ligt rond de €260 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Thoricourt kost zo’n €5750. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13300. Het rendement is om en nabij €930, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zijn er verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Thoricourt (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Thoricourt kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Thoricourt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€675
(€5750)
€930
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€210
(€2400)
€335
(€3050)
Spouwmuur€180
(€950)
€730
(€2725)
€930
(€3300)
HR++ glas€235
(€2250)
€340
(€4225)
€385
(€5225)
isolatie thoricourt 7830

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Thoricourt?

Waarom moet ook ik mijn huis in Thoricourt isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en besparen tot €220, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Silly

Mede door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Silly meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Silly
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Thoricourt wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Thoricourt voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Thoricourt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment