Woning isoleren Blicquy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Blicquy? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je belangrijke informatie over isolatie Blicquy. Je komt meer te weten over zaken als de buitengevel isoleren en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-blicquy-7903

 • Snel terugverdiend
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7903
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€173,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna achterhaal jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Blicquy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Blicquy is goedkoop (plusminus € 900 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €240 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €265 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Blicquy kost je zo’n €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12700. Daarmee bespaar je pakweg €790 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er nog meer rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Blicquy (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Blicquy is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Blicquy. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3050)
€625
(€5350)
€1180
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€265
(€1900)
€400
(€2700)
Spouwmuur€215
(€1700)
€480
(€1975)
€895
(€3425)
HR++ glas€190
(€2800)
€330
(€3200)
€400
(€5250)
isolatie blicquy 7903

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Blicquy?

Waarom zou ik mijn huis in Blicquy isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz en Lampiris, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en dat bespaart tot €335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Leuze-En-Hainaut aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Blicquy wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Blicquy voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Blicquy. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment