Woning isoleren Grandmetz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grandmetz? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties als bijv. isolatie van de vliering en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Grandmetz. Bijvoorbeeld vraagstukken over bodemisolatie en houtwol isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-grandmetz-7900

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Aangenamer wonen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook geluidsdicht
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7900
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€172,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal jij de meest interessante acties om jouw woning in Grandmetz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grandmetz is voordeling (al vanaf +/- € 980 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Grandmetz kost om en nabij de €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. De potentiële besparing ligt op €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13500. Je profiteert van grofweg €940 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna bespreken we de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grandmetz (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Grandmetz kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Grandmetz. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€685
(€5950)
€1140
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€255
(€2250)
€350
(€3250)
Spouwmuur€295
(€1700)
€690
(€2675)
€880
(€3350)
HR++ glas€200
(€1875)
€275
(€4175)
€425
(€5150)
isolatie grandmetz 7900

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Grandmetz?

Waarom zou ik mijn huis in Grandmetz isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, dat betekent een winst van 280 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Mede door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Leuze-En-Hainaut voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Grandmetz wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Grandmetz voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Grandmetz. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment