Woning isoleren Leuze-En-Hainaut

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Leuze-En-Hainaut? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals isolatie van binnenmuren en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Leuze-En-Hainaut. Dit kan gaan om zaken als isolatie van platte dak en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-leuze-en-hainaut-7900

 • Supersnel terugverdient
 • Controle over de temperatuur
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7900
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek jij de meest interessante manieren om jullie woning in Leuze-En-Hainaut te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leuze-En-Hainaut is betaalbaar (al vanaf +/- € 790 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1600 en het rendement ligt op zo’n €275, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Leuze-En-Hainaut kost doorgaans €4800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12800. Dit levert op grofweg €870 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Leuze-En-Hainaut (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en uiteraard een bewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Leuze-En-Hainaut is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2150 m3. De besparing komt neer op €900 p/jaar. Hieronder komen we met de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Leuze-En-Hainaut. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4150)
€835
(€5000)
€1040
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€245
(€2450)
€380
(€3150)
Spouwmuur€285
(€975)
€750
(€2400)
€910
(€3300)
HR++ glas€210
(€2075)
€315
(€3600)
€380
(€5200)
isolatie leuze-en-hainaut 7900

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Leuze-En-Hainaut?

Waarom juist nu mijn huis in Leuze-En-Hainaut isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en dat levert gemiddeld op €200 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico, Gamma, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Leuze-En-Hainaut kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Leuze-En-Hainaut wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Leuze-En-Hainaut voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Leuze-En-Hainaut. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment