Woning isoleren Kleine-Brogel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kleine-Brogel? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals plat dak isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Kleine-Brogel. Dit kan gaan om thema’s als isolerende raambekleding en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-kleine-brogel-3990

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Relatief snel te plaatsen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeentePeer
Postcode3990
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€169,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de populairste onderdelen om jullie woning in Kleine-Brogel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kleine-Brogel is betaalbaar (rond de € 970 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per jaar (kosten december 2023).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1600 en je bespaart al snel €255 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kleine-Brogel kost plusminus €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De besparing loopt op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Je profiteert van ong. €990 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog een aantal rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kleine-Brogel (december 2023)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Kleine-Brogel is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Kleine-Brogel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3650)
€635
(€6100)
€1060
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€185
(€2600)
€395
(€3350)
Spouwmuur€335
(€950)
€700
(€2625)
€900
(€3450)
HR++ glas€250
(€2050)
€310
(€4300)
€390
(€4475)
isolatie kleine-brogel 3990

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Kleine-Brogel?

Waarom moet ook ik mijn huis in Kleine-Brogel isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Peer

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Peer op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Peer
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Kleine-Brogel wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kleine-Brogel voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Kleine-Brogel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment