Woning isoleren Rocourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rocourt? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Rocourt. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de schuur en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-rocourt-4000

 • Flinke besparing
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder geluidsoverlast
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuik
GemeenteLiège
Postcode4000
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Rocourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rocourt kan erg voordelig (ongeveer € 910 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1725 en de winst ligt rond de €260 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, steenwol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rocourt kost om en nabij de €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Hiermee bespaar je grofweg €930 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog meer alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Rocourt (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een bewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Rocourt kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Rocourt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€665
(€7100)
€1210
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€245
(€1900)
€385
(€3550)
Spouwmuur€250
(€825)
€560
(€2250)
€835
(€3650)
HR++ glas€190
(€2625)
€340
(€4100)
€440
(€4550)
isolatie rocourt 4000

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Rocourt?

Waarom zou ik mijn huis in Rocourt isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €275, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Liège

Dankzij de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Liège voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Liège
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Rocourt wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rocourt voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Rocourt. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment